úterý 5. června 2012

Naše cesta do Pacifiku


Jak už jste se dozvěděli v minulém příspěvku, 11. června odlétáme na Cookovy ostrovy do Pacifiku - Rarotongu a Aitutaky,  kde dohromady strávíme 14 dní a již teď se nemůžeme dočkat. Kolem Nového Zélandu je více takových lákadel v podobě Fidži, Tahiti, Samoi, Bora Bora, a tak pevně věříme, že alespoň na jeden z nich se ještě během našeho pobytu na Zélandu podíváme. My jsme se rozhodli jet nyní na Cookovy ostrovy hlavně z toho důvodu, že jsme se chtěli dostat na Aitutaki. Rarotonga je přestupní ostrov na kterém strávíme nejprve 4 dny, poté přeletíme zhruba 50 minutovým letem na ostrůvek Aitutaki, kde strávíme 7 nocí a poté se vrátíme  na poslední  3 dny zpět na Rarotongu. Let na Aitutaki si nyní nedovedu moc představit, poletíme opravdu malinkým letadýlkem, tak jen doufám, že David cestu zvládne, přece jenom jeho strach z létání nám dělá docela starosti.
Rozhodli jsme se pro tři druhy ubytování, na Rarotonze budeme nejprve bydlet v chatičce mimo pláž, přece jenom ubytování na pláži není levná záležitost, ale na Aitutaki si to  vynahradíme a strávíme celých 7 nocí v chýši na pláži přímo u laguny. Naše třetí ubytování bude po návratu na Rarotongu, ale jaký druh zvolíme se ještě rozhodneme přímo na místě, momentálně nemáme nic zarezervované.
Na těchto ostrovech se teplota rozděluje na studenou a suchou a teplou a deštivou. My letíme v měsících kdy je sezóna studená a suchá, tudíž má být teplota okolo 28 stupňů a já už se nemůžu dočkat, až se trochu ohřejeme. Kdo mě zná, tak ví, že pro mě je ideální teplota až okolo 25 a výše :-)
Naše poslední chvíle před usnutím jsou nyní ve znamení plánování a povídání si o tom, co všechno tam chceme s vidět, zažít, a na co se nejvíc těšíme. Bezprostřední zážitky vám zprostředkujeme po našem návratu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu