úterý 5. června 2012

4.6.2012


Dnes je tu pondělí, další svátek a my máme konečně jeden den volna. Jeden den zaslouženého volna, který máme placený, takže super volno. Včera jsme se rozhodli, že nepůjdeme po noční směně vůbec spát, abychom si přetočili režim a hned ráno jsme jeli na nákup potravin, poté uklízeli v kempu, prali a odpoledne se dívali na film. To už jsem byla tak unavená, že jsem asi do minuty usnula a Dáda mě poté nemohl zbudit na večeři. Byla jsem v nějakém transu :-) Spát jsme šli kolem šesté a vychutnali si krásných 16 hodin spánku, konečně.
Jelikož sezóna tu definitivně končí a my víme, že nás nejspíš čeká už jenom jedna noční směna z úterý na středu a do Pacifiku odlétáme v pondělí 11. června, rozhodli jsme se, že těch několik dní využijeme k cestování a pojedeme se podívat na poloostrov Coromandel. Je to směr Aucklend, kam stejně musíme jet na letiště, takže toho využijeme a pojedeme po pobřeží. Tudíž se nejspíš  zítra rozloučíme s naším kempem a po noční přespíme někde na odlehlém místě a poté pofrčíme směr sever. Čeká nás tedy jedna směna a poté zasloužený 3 týdny dovolené a cestování, odpočinku, co víc si přát.
Poloostrov Coromandel vyčnívá do tichého oceánu a na západní straně je ohraničen zátokou Hauraki. Zdejší píchou jsou některé nejlepší pláže na celém Severním ostrově a pobřežní krajina, která přitahuje množství lidí usilujících o únik z vřavy měst a vyznávajících odpočinek v přírodě. Maorové žili na tomto poloostrově dávno před příchodem prvních Evropanů a v chráněných oblastech východního pobřeží se dařilo jejich početné populaci. Toto byla jedna z hlavních oblastí lovu moa a k dalším činnostem zde patřil rybolov, lov tuleňů, lov ptactva a pěstování zemědělských plodin.
My se chystáme na několik vytipovaných míst jako jsou Hot Water Beach, Cathedral Cove, Pinnacel Tracks.
Podrobnosti rozvedeme až po samotném poznání. 

2 komentáře:

  1. Týjo, tak to tam pěkně zdokumentujte, ať se tady můžeme pokochat:-) Ja si tyto ostrovy pamatuju ze "Survivor" a působí to jako ráj na zemi :-) Tak hodně pěkných zážitků přejí Mirek a Helča

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, my se o tom dozvedeleli taky pres sledovani Survivor a Aitutaki nas ucarovalo. Nebojte zdokumentujeme to fotak se nezastavi :-)

    OdpovědětVymazat

Diskuse

Archiv blogu