úterý 10. dubna 2012

Velikonoční pondělí

Tak i Velikonoce jsme strávili na plantáži. Dnes se jelo opět na zelené, takže makačka jak blázen. Stáváme kolem 6.30, v klidu se nasnídáme a poté míříme směr KFC kde míváme všichni sraz (asi 6 čechů, a jinak samí Indové s turbanama ). Byli jsme ujištěni, že práce na kiwi je ta nejhorší na NZ, nic horšího nás již prý nečeká. Sami to ale říct nemůžeme. Včerejšek jsme zvládli celkem v pohodně, ale to jsme netušili co přijde dnes. Myslím si, že člověk vydrží hodně, ale pokud nám nedají alespoň pauzu po 2.hodinách na vodu, nedá se to vydržet. Makali jsme jak čertící 2 a půl hodiny s tím, že nás náš Jessie upozornil, že pauza bude za 45 minut. Bylo okolo 12 hodiny a teplota se pohybovala na sluníčku okolo 30C. Po dokončení celé lajny jsme se už opravdu těšili na pauzu, ale nahnali nás do další lajny, že ještě 15 minut a to už jsme to fakt nedávali. David, se po práci divil, že jsme to my holky zvládli, že práce u Černýho je lahůdka. Tady za námi totiž stojí kontrola a volá, rychleji, rychleji…. My se tomu, ale smějeme a říkáme si, že jim chybí ještě bič do ruky a můžou nás plácat přes prsty.

Ale jsou tu i lepší okamžiky, my holky jsme tu snad jediný, jinak děláme se samýma chlápkama, takže si to užíváme. Zdokonalili jsme se již v technice sbírání, zvládáme utrhnout 3 kiwi do každé ruky najednou, což je místní norma. Po práci se těšíme na sprchu a večeři. Vaříme si tady moc dobrý jídla, třeba se tady i naučím vařit Zatím jsem vařila každý den. Jíme hodně zeleninu, brambory, hovězí maso, to je tu nejlevnější. Spát chodíme kolem osmé hodiny. Hugo má otevírací okénko na střeše, takže usínáme za pozorování hvězd.

V kempu máme několik kamarádů, hlavně mistra Beana, říkáme mu tedy pan Fazolka ( je to Novozélanďan a učí nás tady anglicky). Jinak národností je tu spousty, každý den si v kuchyňce vaříme s Indama, Španělama, Američanama atd, celkově je to tady hodně multikulturní.
Když jsme sem přijeli, hodně jsme se báli toho, jak to tu zvládneme, ale nyní už víme, že zatím je všechno fajn a jsme tady moc rádi. S Peťkou se tady pořád smějeme, je to tu takový bezstarostný a slunečný. Zatím je tu krásnej podzim, každý den je teplo, asi kolem 25C ale večír už přituhuje. Můj spacák je ale skvělej a zima mě zatím ještě nebyla. Už se těšíme na další volný den, kdy si odpočineme a vyrazíme na nějaký další výlet. Přijde nám, že tu nejsme týden, ale tak měsíc. Dny v týdnu tady nějak nevnímáme. Na net se tu dostaneme málokdy, musíme do MC a připojení je tam špatné.

Všechny vás zdravíme a nechoďte vzhůru nohama .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu