středa 11. dubna 2012

10.04. Úterý


Konečně jsme si trochu odpočinuli, sbíralo se zlaté kiwi a to je pro nás po zeleném ráj na zemi. Zlaté je hodinová mzda, nesmí se trhat rychle, ale opatrně, aby se kiwi neponičilo a nezůstávali na něm stopky. Trhali jsme jen 4 hodinky a byla to pro nás odpočinková práce. Zjistili jsme že zlaté je pro nás lepší i finančně, za 4.hodiny na zlatém jsme si každý vydělali 45 NZD a ještě jsme si odpočinuli. Včera jsme dřeli jak otroci celý den a nakonec z toho bylo jen 70 NZD. Jinak já se cítím po fyzické stránce celkem dobře, jen mě dost bolí ramena, jelikož taháme ty begy zepředu a drží to jen ramena, no mamko, dovedeš si asi představit co to je, na ty moje kostnatý ramínka 45 kg v begu J sotva si vydechnu, že je prázdný, do dalších třech minut ho zase tahám.
Dnes jsme také s Peťkou poprvé hodili pračku, Dáda udělal v našem kempíku skvělé místo na sušení a tak zas budeme mít i něco čistého.
Zítra jdeme asi zase na zelené, ale už se těšíme na day off, abychom mohli vyrazit na pláž. Pokud ale práce je, chceme chodit i o víkendech, každý dolar se nám hodí. Ceny tady nejsou nic moc J Hodně se tu utratí za jídlo, snažíme se dost šetřit, ale nechceme jíst to nejhorší co je. Takže na plantáži máme většinou chleba s tuňákem, marmeládou, sýrem a večer vařím teplou večeři, ale takovou, aby to vyšlo levně – těstoviny, jedna mrkev, půl brokolice, paprika, sýr a trochu rajčatové omáčky, no je to mňamka, nestrádáme. Nechceme jíst polotovary a zničit si žaludek, tak se to snažíme měnit a hodně si vařit.

Jinak děkujeme moc za vzkazy, vždycky se moc těším, až zase půjdeme na net a já si něco přečtu, že jste byli na stránkách a myslíte na nás, je to povzbuzující, děkujeme, jen pište. S internetem je to tu na prd, v MC skoro nechytáme síť a v knihovně stojí moc peněz, pokud chceme jít do kavárny tak musíme taky zaplatit na víc za net, no katastrofa. Chodíme do knihovny na vkládání příspěvků, ale na vkládání fotek to budeme muset ještě něco vymyslet. 

Jinak posílám Tomíkovi pusinku, stýská se mě po něm!
Mamko, na skype se tady nedostaneme, ale na zimu si tady stejně chceme pronajmout nějaké ubytování, už je nás tady 6 čechů a tak si chceme pronajmout dohromady nějaký domeček, v zimě by jsme to tady v kempu asi nezvládli, a tam snad net bude a budeme si volat J

Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu