úterý 24. dubna 2012

Máme nové přátelé


Jsme tu skoro jeden měsíc, dostatečně dlouhá doba nato, abychom poznali jak to na Novém Zélandu chodí a funguje. Již jsme se z žili s místními, naučili se jim alespoň trochu rozumět a zvládneme jim i odpovídat, víme, kde si vyděláme peníze a kdo nás sedře s kůže, víme, kam a za kým máme jít, když potřebujeme pomoct a v neposlední řadě víme, že jsme již nyní poznali lidi, s kterými se budeme s týkat dál a nejenom tady.

Seznámili jsme se v kempu s Honzou, je z Brna J a je to strašně hodnej a chytrej člověk, moc si sním rozumíme a jsme rádi, že ho tady máme. Luis a Erik jsou další naši noví přátelé, ale z Brazílie, trhají s námi kiwi a jsou moc fajn. V kempu máme taky Colbyho, týpek z Jamajky, toho učíme česky a je s ním strašná sranda, chodí po kempu a všem říká, Ahoj ráda, tě poznávám J umí to jen v ženském rodě. V sadě nás trhá deset Čechů, jsme tam taková elitka. Dáda je ze všech nejrychlejší a supervaizoři si k němu do desek píší jedničku s tím, že má rychle natrhaný bag.

Na sadech se situace změnila, všichni nás tu již znají a jsou na nás hodný, tolik nás nekontrolují a mají nás rádi, jsme tu taková jedna velká rodina co se stará o kiwi. Supervaizora nám teď dělá lesbickej Russel, kterej nás nekontroluje a dovolí nám to, co u jiných by nikdy neprošlo.


 Změnili jsme trochu plány, chtěli jsme tady trhat do konce sezóny a pak se přemístit na jižní ostrov, ale nyní se situace změnila a rozhodli jsme se pokračovat trochu jinak. Máme v plánu od května začít pracovat v baličce, budeme to tam muset vydržet jeden měsíc, ale měli bychom ušetřit 4000 NZD za jeden měsíc. Poté tady v Te Puke probíhá měsíc volna, v červnu budeme mít volno a pokud to půjde jak si plánujeme vyrazíme na jeden z ostrovů do Pacifiku, těšíme se už teď, chceme si to tam užít alespoň 3 týdny. Až se vrátíme, měli bychom bydlet již v domečku, přes zimu v autě nebudeme. Anet, která s námi trhá na sadu bydlí v domku, který pronajímá jeden Čech a domluví nám tam pokoj, který by měl být od června volný a budeme 3 měsíce pracovat v baličce na reepackingu. Chtěli bychom zůstat v Te Puke, bydlet tu přes zimu a vydělat si penízky nato, abychom mohli na jaře zabalit Huga a vyrazit cestovat na jižní ostrov. Chceme to vzít pomalou cestou, vše si projet, cestovat minimálně jeden měsíc v kuse a poté se přemístit na vinice, kde v listopadu probíhá prostřihávání. Přes Vánoce se tu jeden měsíc nepracuje a tak budeme v listopadu pracovat a v létě zase cestovat. To jsou jen naše plány, co bude, to ukáže čas.  Každý den je tu jiný a tak nikdy nevíme co přijde. Jsme rádi, že jsme sem přijeli včas (4. března) a stihli nábor na sezónu, jelikož sem přijíždí čím dál více lidí, kemp je už skoro plný a nemohou už najít práci. Jessie, pro kterého pracujeme my už další lidi nebere a baličky mají také plno. Takže práce kterou máme je sice náročná, ale jsme rádi, že ji máme.

4 komentáře:

  1. Ahoj děti :) Jak se máte? Dejvíku ještě že jsem si tě vyhodil ze své pětky a nejsi už můj kámoš. Takhle daleko se pustit na cesty. Když už zmiňujete cestu na jižní ostrov, tak bych tu měl pro vás jednoho mýho kámoše. Dělá tam tohle: http://www.metacafe.com/watch/4381189/river_surfing_ride_the_monster_wave/
    Vy jste takový sportovci a mohlo by se vám to líbit :D kdyžtak vám to domluvím. Je to v qeenstownu.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jinak se ti budu asi smát, takovýhle jídla si vařit :D ty víš proč se musím smát.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Fazolko nemáš být v práci? Jsi moc hodný, že si napsal. Vím proč se musíš smát ve vaření jsem se zlepšil ale ledas co tě pak můžu naučit, máme tu i italskýho šefkuchaře. Určitě tvých zprostředkovaných služeb využijeme. Až se vrátíme tak se musíme sejít a zas si mě dáš do své pětky pa.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem v práci. Vymýšlím novou politickou noční linku. Mám trochu volno než se mi vrátí data k překopání celý MHD v mém městě :)
    Už se těším na nové druhy těstovin "co doma najdeš". Teď už si ale takhle nevařím a sem pěkně tlustej. Musím začít sportovat jako vy.

    OdpovědětVymazat

Diskuse

Archiv blogu