úterý 24. dubna 2012

Lovili jsme večeři



V neděli jsme měli den volna a rozhodli jsme se, že všichni vyrazíme na výlov mušlí na Maketu beach. Je to zátoka, kde je hodně mělká voda a mušle se zde mohou sbírat při odlivu. Dovolený počet je kolem 150 mušlí. Na techniku jsme museli přijít sami….. Sledovali jsme místní a zjistili, že nejlépe je najdeme tak, že je budeme vyhrabávat z písku pod vodou. Ty na mělčině mohou být mrtví a tím pádem nejedlí. Celkem jsme jich vylovili celý belík a odváželi si domů večeři. Honzík na netu zjišťoval, jak je máme připravit a vyptávali jsme se i místních. Nakonec jsme je všichni očistili, dali vařit a oni se po krátké době otevřeli. To bylo znamení, že jsou v pořádku a my je můžeme začít vyloupávat. Po vyndání mušle ze schránky jsme je usmažili společně s cibulkou a česnekovou pastou. Někdo byl nadšený, někdo jen ochutnal, ale všem nám křupal písek mezi zuby J Zjistili jsme, že v sobě mají střívka, který jsou naplněný pískem, živí se planktonem a díky filtraci v sobě mají i písek. Střívka se asi mají odkrajovat, každý tady tvrdí něco jiného, takže mušle nám zůstávají i nadále záhadou, ale jsme o zkušenost bohatší.

 Po výlovu mušlí jsme se šli ještě projít po pláži, kde jsme objevili 2 vyplavený žraloky a jednoho rejnoka. Takhle na živo jsme žraloka viděli všichni poprvé, takže i když byl mrtvý, muselo proběhnout focení a odnesli jsme si velký zážitek.


1 komentář:

  1. Ahoj nazdar čau Brabátore a Kačenko, konečně jsme se se Zuzkou rozhodli taky přidat nějaký ten příspěvek. Tak si ty Vaše články tady tak pročítáme a koukáme, že se tam máte fajn, což je samozřejmě jenom a jenom dobře. Udělali jste dobře, když jste se rozhodli z ČR odjet. My tady přežíváme, jak se dá. Počasí je tady takový náladový, jeden den docela pěkně a teplo a druhej den zase zima. Jinak Pardubice jsou mistři, což už asi víš. Každopádně jsem fandil s Ondrou a Bannánem Brnu. Dlouho sem se rozhodoval komu fandit až sem si řekl, že musím dodržet rodinou tradici a taky sme kurňa z Vysočiny a ještě pořád i z Moravy ne... :)? A je to škoda, že nevyhrálo Brno, jelikož se Bannán s Ondrou vsadili, že pokud Brno vyhraje, tak si Bannán obarví hlavu na modro :). Škoda no, třeba příště. Jinak u nás ve městě je všechno při starým. Já se tam teď taky moc nevohřeju, protože sem přes víkend hodně v Pce, kvůli diplomce.
    V pce se za náma stavili Lukáš s Lenčou a pořídili si nový auto. Lukáš je v práci prej spokojenej a Lenča taky.
    Zuzka pořád hledá práci, takže pořád dělá v Espritu, ikdyž teď byla zase na pohovru v Praze na ČSÚ, tak čekáme co daj vědět - no ale víme, jak to chodí, výběrko vypsaný aby se neřeklo a místečko už má dávno syn, dcera, vnuk, vnučka, neteř, synovec, známej nebo známá.... No škoda mluvit. Nakopat je všechny do pr.....
    Co se týče ČR, tak ten bordel, kterej tady byl, než ste odjeli, je tady pořád stejnej. Vlastně ne, to bych lhal, je to mnohem ale mnohem horší. To si nedokážete představit. Vlastně máte net, takže si to můžete všechno přečíst, ale není absolutně o nic stát. Jinak, když to vidím tady v republice, jak všechno stojí za úplnou - omlouvám se za sprostý slovo, ale jinak to už říct nejde - vyližprdel a jak to de všechno do úplných - opět se omlouvám - sraček (nejenom v ČR, ale celé EU), tak se asi po škole zbalýme a tradá za Váma na Nju Zílend.... Ale už dost tady o tom hovnu v ČR. Hlavně ať se Vám daří a všechno pořád klape, tak jako do teďka. Mějte se pěkně a ahoj.
    PS: Omlouvám se za případné chyby, nechce se mi to po sobě kontrolovat.
    Marek a Zuzka

    OdpovědětVymazat

Diskuse

Archiv blogu