neděle 29. dubna 2012

Anzac Day


Ve středu 25.4. jsme na NZ uctili památku padlých vojáků v první a druhé světové válce. Na Novém Zélandu tomu přikládají velkou váhu a je zde vyhlášen public holiday. Ve všech městech probíhá pochod veteránů, kteří míří do War memorial hall, kde se uskutečnil projev. Viděli jsme i pár vysloužilých vojáků, kteří byli ověšeni medailemi. Nechyběl přelet stíhaček, které byli nasazeny v boji. Jen v Te puke bylo rozmístěno kolem stovky křížů padlých vojáků.


Při zpáteční cestě jsme objevili ubytování pro Peťku za 60 NZD na týden. Viz foto.

Rozhodla se, že už nadále nebude trpět a najde si pořádné bydlení. Má několik možností, tak to půjdeme projít a uvidíme pro co se rozhodne. Každopádně od příští středy s námi asi nebude v kempíku, což je nám líto, ale chápeme, že v domečku jí bude lépe. My jsme si konečně našetřili a koupili jsme si pořádnou deku. Vzali jsme velký set, kde byla pořádná deka pro dva, je fakt obrovská a dva polštářky. Zkusili jsme schovat spacáky a dneska v noci jsme se vyspali do růžova, jako v pokojíčku.
Včera byl výplatní den a tak každý z nás obdržel 300 NZD za týden, při odjíždění z officu se nám podařilo ztratit jednu pohorku, naštěstí po nás šla skupina čechů, která ji našla.
Už od středy hlásili, že má přijít několikadenní déšť a ve čtvrtek večer přišel. Včera jsme ještě trhali, v noci ze středy na čtvrtek trochu sprchlo a tak jsme museli začít až kolem jedenácté, aby kiwi uschlo, ale trhali jsme alespoň do 17.30. Když jsme odjížděli ze sadu lilo už jako z konve. Tady když prší, tak pořádně, proto jsme věděli, že v pátek nejdeme do práce a pořádně se vyspali. Tady v kempu stejně není nic moc co dělat, kam jít, a tak jsme zalezlí v autě a odpočíváme. Doufáme, že zítra pršet nebude, kiwi bude usychat a v neděli ještě něco natrháme.
Při příjezdu na NZ jsme si koupili hrnec i pánvičku, abychom měli vybavení a mohli si vařit. Pánvičku jsme koupili levnou, ale do hrnce jsme za investovali a koupili tak průměrnou řadu. Vydrželi nám přesně asi 20 dnů a ve stejný den jako Peťce odešli. Při vaření brambor se nám sloupnul ten černej teflon jak žvýkačka, takže jsme byli docela naštvaný. Při reklamaci nám paní prodavačka sdělila, že je to naše vina, že jsme to seškrábali. Vtip je v tom, že máme plastový příbory. Museli jsme tedy znovu za investovat a koupit nové hrnce, nyní již z lepšího materiálu, který nám snad vydrží, chybami se člověk učí. V kempu je ale takové místo, kam ti, kteří odjíždějí z NZ domů, dávají předměty které nepotřebují a mohli by se někomu jinému hodit. Včera večer se na nás obrátilo štěstí a našli jsme tam skvělý, funkční a dostatečně velký hrnec, který by jinak stál kolem 40 NZD, takže jsme za něj moc rádi a nyní jsme plně vybaveni.

2 komentáře:

  1. Ahojky bojovníci!
    Kačí, Ty jsi hrozně vyhublá! No hrůza!
    Nejkrásnější fotka je u pomníku, jak je kříž ve slušivé, naprosto designové krabičce :-D
    Jinak nějaký novinky od nás: právě přijel Václavka a s Danem jedou v noci pro nové naše auto. KIA totiž již definitivně umřela, jak tu byla Olinka...chudák stojí nepojízdná, mrtvá zcela stylově na parkáči u ústředního hřbitova :-DDD
    S Danem jsem hodně tentokrát o autu debatovala a nakonec jsme vybrali VOLVO, V70, rok 2003. Snad ho koupí, je červený (tmavě) a snad tentokrát nevyhodíme ty prachy z okna jak před rokem...
    Tomík už "ambiotika" nebere, tento týden ještě neškolkuje, v átek ho vezeme k Daně a Michalovi a už se moc těší(furt mluví o tom, jak půjdou na ryby), tak snad to vyjde...
    Když jsme včera odjížděli z Ivančic, kde jsme byli grilovat, tak brečel, že už tam chce zůstat bydlet a přemlouval mě, ať se tam odstěhujeme, takže asi tolik o novinkách v myšlenkových pochodech našeho broučínka...
    Ohledně zdraví Tomíka:má předepsanou léčbu na podporu imunity na 8měsíců, tak snad mu to zabere a zase bude zdravý dítě, jak před Vánocema...
    Maso se prodává líp, každý den je aspoň jedna objednávka a dokonce se začalo objednávat na outdoorovýchvychytávkách :-D Tak máme radost, no ne? Jen houšť.
    Tento týden začalo teplo, spíš horko a když Tomík měl poprvé vyjít bez bundy, v krátkým rukávu tak se tak podíval na sebe a řekl: "Jako takhle???" :-D a rukávy si začal stahovat dolů a šahal po bundě a šátku...:-DDD
    Tak se mějte moc fajn a ať máte co sbírat a ať se vám pěkně spinká pod novou dečkou a taky ať Vám někdo zase věnuje dobrej hrnec, nebo další věci, co potřebujete!
    Od všech moc pozdravuju a Tomík dneska pořád vyhlížel Davida, že prej přijede...tak PAPA a myslím na vás a je mi smutno!

    OdpovědětVymazat
  2. Verunko tys mě uplně dojala, chce se mě i brečet, ach jo, myslím na vás každý den, na všechny a to jsme tady měsíc. Doufám, že na nás Tomík nezapomene, je mě po něm hrozný smutno, po těch jeho hláškách, takhle když napíšeš, tak aspoň vím, jak se mění a co zas říká nového. To s tím tričkem mě dostalo, on je úžasnej!
    Doufám, že až za měsíc nastoupí tuhá zima, a my se budeme muset ubytovat u někoho doma, bude tam net, zavoláme se přes skype a popovídáme si naživo.
    Řekni mu, že mu posíláme oba pusinu a máme ho rádi. Chudák, jak vyhlíží Dádu........
    Mamka mě psala, že jede Vašek s Danem pro Volvíčko, teď budem už rodina volvů, snad bude jezdit samo a neporouchá se jak Kiuška. My máme Huga hodně podobného Kiušce, vzhledově.
    To s tím masem je skvělá novinka, zrovna dneska na sadu jsem myslela nato, že bych si nějakou KRÁVU dala :-) tak prodávejte pěkně dál.
    My jsme nyní od rána do večera na sadu, hubená jsem, protože strašně makáme :-) a v neděli jdeme na první noční do baličky.
    Mějte se krásně a zase podejte hlášení. Pozdravuj Dana.

    OdpovědětVymazat

Diskuse

Archiv blogu