pátek 4. května 2012

Podzim je tady


Začínáme pomalu sledovat, že přichází podzim, dny se stávají chladnějšími a o nocích ani nemluvíme. Přes noc je teplota okolo nuly. Věřte, že ráno se nám nechce vylízat ani trochu z našeho pojízdného domečku.
Je tu hodně velký teplotní rozdíl mezi dnem a večerem. Přes den je okolo 20 stupňů a jakmile u Vás vyleze sluníčko, tady teplota spadne na 5 stupňů nad nulou.

Sezóna se začíná pomalu rozjíždět, všichni nás straší, že květen bude náročný a my se nezastavíme. Kontraktoři nabírají nové lidi a baličky rozjíždějí noční směny. Trávíme nyní skoro celé dny v práci a jsme zato rádi. Kdybychom chodili každý den, vydělali bychom si týdně pěkné peníze, okolo 700 NZD. Dohromady si za týden vyděláme jednu vaši měsíční výplatu. Zapsali jsme se do třech baliček, zatím se nám ozvala jedna, že můžeme od příštího týdne začít chodit na noční směny. Pokud budou tak třikrát do týdne, chceme se pokusit zvládnout jak noční, tak picking. Noční směny tady dost omezují, přes den se snaží stihnout co nejvíce práce, aby nemuseli platit příplatek za noc. Tak třeba si v baličce ještě něco přivyděláme.
Po měsíci nám přišli naše IRD čísla, konečně. Mě přišlo poštou na adresu, kde jsme byli ubytováni první den na NZ a Dáda si musel zavolat na linku kde mu ho sdělili (což jsme v angličtině moc nedávali). Bez IRD tady nemůžete pracovat, kdybychom ho neměli, v baličce by nám strhávali strašně vysoké daně. Jessie, náš kontraktor ho po nás chtěl, ale stačilo mu říct, že na něho ještě čekáme a výplatu nám dal. V baličkách tohle netolerují, tam by nám strhli 50% z našeho výdělku.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu