sobota 6. července 2013

Canberra





Cestou do hlavního města jsme zahledli dlouho vyhlizene zvířátka, Koalu s Klokanem, bohužel pro ně i pro nas přejete u silnice. Od zacatku cestování po Austrálii trávíme podstatnou čast v Dundeem, jinak to tu ani nejde, takže je tohle na denim pořádku. Canberra nás překvapila svým rozměrem a vzhledem, vlastně se jedna o jednu obrovskou hlavní ulici,  kde na jejim vrcholu nenajdete Eiffelovu vez ale budovu parlamentu.


 Všude je spoustu zelene a stromu i proto je mesto prezdivano City Garden, provoz po absolvování Sydney je tu tak slabý, ze bych ho přirovnal tomu z Novace jedno kteremu :-). Dále jsme kratce navštívili národní muzeum Austrálie a vyhlídku na Red Hill .... in the Fog, jelikož jsme opravdu viděli jen tu mlhu. Na závěr ještě k osvětlenému parlamentu a mazeme pryč.Dnešní den jsme strávili převážně v aute, presouvame se totiz z hlavniho mesta Australie do 650km vzdaleneho Melbourne.


Jeste před našim příletem jsme si povídali o vzdálenostech které nás cekaji a očekávali jsme, ze v porovnani s Novym Zelandem to bude jeste vsude mnohem dal, ale o tom jak jsou ohromné jsme se presvedcili až na míste. Vypadá to tady asi tak jako kdyby jsme každy den vyrazeli do Chorvatska k moři :-). To jsme se ještě nedostali k tem peprnejsim 2000 km usekum pouště a prázdnoty. Prave taky zde byla vypsána odměna, kdo z nás první spatří jedno ze tri pro Australii typickych zvirat získá peněžní odměnu. Za hada byla vypsána odměna nejvyšší v hodnote 100 AUD pouze pro Kacenku, která ma z nich znacne pokročilou fobii. Jinak za Koalu či Klokana je 20 babek.

1 komentář:

  1. Ahojky do Austrálie!!! To je sranda, vám se stmívá už v 18h, brácha na druhé polokouli u polárního kruhu má vlastně den celodenně:-) a Tomík chodil v Dánsku spát v 23h, bo se začalo stmívat až cca 22:30 a on potřebuje tmu...a o půl 2 ráno rozbřesk...
    Jinak Kačí, hadi jsou krásná zvířátka, jen se jim člověk má raději vyhnout, zvláště v Austrálii, u škrtičů to tak moc neplatí, ale jedovatí na blízká setkání nic moc, ale neboj, jsou veskrze plaší:-)
    Koalu nám přivezte...já to malé, věčně opilé zvířátko miluju:-)))
    Moc si to tam užijte!!!! Já si asi zase přečtu nějakou dobrou knihu o AU...třeba poselství věčnosti...a budu na vás moc myslet! Zítra jedeme do dinoparku...Tom se už nemůže dočkat...tak kdo-ví, jaká typická zvířátka potkáme my tam:-D
    Papa a posílám pusu a obejmutí!

    OdpovědětVymazat

Diskuse

Archiv blogu