pátek 15. února 2013



Je na čase vám představit naši Cromwelskou pikerskou skupinu, tedy alespoň to, co z ní zbylo. Hlavní sezóna je pomalu minulostí což je na první pohled patrné při pohledu do řady s domečky. Doby kdy byly všechny obsazeny jsou pryč. Ve středu jsme udělali závěrečnou párty, kdy jsme se rozloučili s odjíždějícím Jirkou a Verčou a celkově se všemi, kteří tu ještě zůstali. My odjíždíme v pondělí ráno, poté co nám přišel druhý balíček, za který moc děkujeme, již není na co čekat. Máme před sebou  přes 1000 km dlouhou cestu na sever, kde nás čeká 2 měsíce dlouhá sezóna jablek. Celkově na nás dopadla atmosféra odjezdu, těžko se nám na tenhle kočovný život zvyká, i když to absolvujeme na Novém Zélandu po čtvrté a dva nás minimálně ještě čekají. Opustit prostředí, které bylo po dobu dvou měsíců naším domovem a kde jsme byli nejšťastnější za celý pobyt, je těžké. Ale i přesto tu zažíváme veselé příhody.

Dnes jsme byli totiž s Kačenkou vysláni na třešně abychom nasbírali něco do obchůdku, úkol zněl jasně nasbírat 20 baketů, což je 100kg třešní. Třešně se sbírají na sadě v sousedství a jsou totálně přezrálý a shnilý. Dědeček chce mít ovšem prvenství v délce produkce, jelikož má třešně jako první v celé oblasti a taky chce mít jako poslední. Což znamená, že každé dva dny vysílá skupinku dvou pikerů na zmiňovaný sad. My jsme se  úkolu zhostili výborně a všechny mile překvapili.
Odpolední přestávka se nesla v duchu  chvály na naši adresu :-)

Kevin si tedy umanul, že by chtěl další třešně a pověřil Iana aby někoho sehnal kdo mu zítra nasbírá dalších 20 baketů. Samozřejmě zašel po přestávce za námi a požádal nás jestli tam půjdeme. My jsme mu vysvětlili, že už tam toho opravdu moc není a že tam jen pobíháme a hledáme třešni, která by se dala utrhnout. Na to nám odpověděl, což jsme ani jeden z nás nečekal, že tam máme naházet všechno i shnilý a že nám to zaplatí a dědeček dá snad konečně s třešněmi na konci února pokoj. A jako kdyby měl dědeček Kevin 6 smysl, protože si nás ještě před koncem směny našel s tím, že by chtěl zítra dalších 20 baketů tak skvělých třešních jako dnes a že nám zvedá sazbu ze 7 dolarů za baket na rovných 10, tak si vyberte :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu