úterý 15. května 2012

U kadeřnice


13.5
Za celý dosavadní pobyt jsem byl nucen navštívit již dvakrát kadeřnický salón u Kačenky a musím vám říct, že to byl skvělý zážitek. Všichni dobře víte co mě dokáže vyrůst na hlavě během jednoho měsíce. Vypadám teď lépe než kdykoliv před tím. Ostříhání zde vychází kolem 20 NZD a já to měl tak gratis.
Po dvou slušných výplatách J se začínáme pomalu poohlížet po dovolené na Cookových ostrovech, spočítali jsme ovšem potřebné náklady na cestu a vyvodili jsme že cestu budeme muset ještě na chvíli odložit. Vyšlo nám totiž přibližně 5 tis. NZD za 16 denní pobyt což je 75 tis korun. Musíme si tam najít levnější ubytování protože jsme původně počítali s nižšími náklady. Letenky stojí dohromady kolem 2000 NZD.
V posledních dnech hodně prší tak máme starosti o naši kiwi kariéru, zároveň nás ale těší, že naše studium nebylo zbytečné a že konečně dosahujeme manažerských platů, ale přeci jen v jiném odvětví než v jakém jsme při studiích zamýšleli J.
Po šesti směnách v baličce přišel zasloužený den odpočinku s kterým Kačenka naložila po svém a spala tak 14 hodin v kuse J. Přes den toho totiž moc nenaspíme, protože v autě bývá kolem 12 hodiny k nevydržení. Kačenka si stěžuje na bolest rukou, má je hodně nateklé a pořezané od krabic. Je to daň za nejlepší baličku, kterou tam Kačenka bezesporu je. Samozřejmě toho využívá její supervisorka, která Káťu přeřazuje pořád na ty nejrychlejší pásy. Když vidíme laxnost některých Argentinců tak nás to dokáže pěkně rozpálit.
Stal se nám tu taky první dosti nemilí okamžik a to ten, že nám nateklo přes noc do auta, když jsme tak chtěli ulehnout po noční, čekalo nás překvapení, měli jsme skoro vše mokrý a stále pršelo. Nezbývalo nám nic než to zkusit co nejvíc vysušit a jít spát.

Dny nám začínají splývat a známe jen cestu do a z práce, ze všeho se stává rutina. Už si tak ani nepřipadáme, že jsme na NZ. Poslední 4 dny neustále prší a to že pořádně, očekáváme tak zkrácení směny a nějaký ten den volna, razí se tu totiž heslo still raining no picking, no work. Balička má totiž už posledních 1000 binů v zásobě a ty vystačí na jeden den práce. Nové fotky z naší cesty nepřicházejí, protože na cestování není čas a ani počasí. Takže vás nudíme pouze textovou podobou a to se odráží ve zpětné vazbě od vás :-(. Hlavně je tu všechno dost daleko, takže jednodenní výlety a vracení se na stejné místo tu nepřicházejí v úvahu, to by se nám cestování hodně prodražilo.

S pozdravem Dáda a Houžvička.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu