neděle 1. dubna 2012

První den na Novém Zélandu

Tak jsme u protinožců:-). Na Nový Zéland jsme přiletěli před sedmou hodinou raní. Let proběhl klidně, bez větších turbulencí, seděli jsme zase všichni pohromadě a měli jsme daleko více místečka, cesta byla i pohodlnější. Časový posun ale udělal své a jsme docela dost unavený, snažíme se zůstat vzhůru co nejdéle, abychom se s tím nějak vypořádali a zvykli si co nejdříve.
Ihned po přistání vedly naše kroky k imigrační úřednici, která nám po pár prohozených větách typu jak dlouho tam chceme zůstat a za jakým účelem jsme přiletěli, dala razítko do našich pasů. Museli jsme nahlásit vše co sebou převážíme (příletové karty jsme vyplnili již v letadle a poté jsme je odevzdali). Pak následovala kontrola zavazadel. Na NZ je tato kontrola dost podrobná, ale byli jsme dostatečně připraveni. Kontrolovali nám stan, veškeré boty, zavazadla. Dokonce Davida pochválil a strašně se divil, jak je ten stan krásně čistý. Po kontrole zavazadel jsme prohodili pár slov s místím Maurem a poté jsme se odebrali k MC donald, kde na nás čekal domluvený kamarád a odvezl nás do domku kde společně s dalšími čechy přebývají.
Jinak už jsme se stihli vydat do místního obchůdku, kde jsme si nakoupili alespoň potraviny na dnešní den a na zpáteční cestě jsme stihli zabloudit :-)



A jaký je první pocit z NZ? Ono se to nedá moc popsat, ale natočíme zítra alespoň video. Je tu teplo, moje první reakce :-) všichni chodí v žabkách, nebo bosí (moc to nechápeme), lidi jsou tu hrozně milí, na okraji města, kde budeme 2 noci spát nejsou žádný domy, paneláky, ani bytovky, ale jen malý dřevěný domečky se zahrádkou o které se všichni starají a všechno je uklizený, zelený trávníky, všechno posekaný a voňavý. A všude jsou palmy. Zítra snad něco natočíme. Máme v plánu jet do města, kde si musíme zařídit bankovní účet, sim kartu, a IRD číslo, bez kterého nás nezaměstnají.

2 komentáře:

  1. Tak jsem ráda že jste v pořádku dorazily a až se vyspíte tak se za každou cenu musíme spojit. :D Týna

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj!Jsme radi, ze jste dorazili v poradku..a prejeme at se tam co nejdriv zabydlite!:)

    OdpovědětVymazat

Diskuse

Archiv blogu