úterý 10. dubna 2012

MT Maunganui

Náš první výlet byl do městečka MT Maunganui, které nese jméno podle mohutného kopce s výškou 232 m, který městu dominuje. Městu se často říká The Mount, nebo Mauao. Městečko je obehnáno z obou stran oceánem, na jedné straně je přístav a z druhé strany byl vybudován umělý útes, který láká čím dál více surfařů
Včera byl nádherný slunečný den, do práce jsme nešli, další sady tady mají velikonoční volno a kiwi ještě není dostatečně uzrálé. Každý den tady měří jeho cukernatost a vzhledem k tomu, že letos nebylo moc hezké léto, jeho zrání se zpozdilo. Proto jsme se rozhodli že vyrazíme poznávat další místa
Městečko bylo okouzlující, nejprve jsme se procházeli po pláži a užívali si sluníčko. Tady je na pláži strašně moc mušlí, na jednom metru jich je tisíce a jsou různě veliký. Kluci (David a Michal) (Michal je s Martinou náš nový kamarádský pár, jsou oba z Velkého Meziříčí, je to fakt náhoda, že bydlí 30 km od nás a jsou moc fajn, jsou tu 10 dní a mají první práci stejně jako my) se vydali na útesy a já si sedla a odpočívala na pláži. Jenže ty vlny jsou tu strašně zrádný a opravdu veliký, jedna mě opět spláchla, docela nečekaně, takže zase bylo všechno oblečení mokrý a od písku. Jediný co jsem zachránila byl foťák.



Po sprše a převléknutí se do suchého (v našem camprvanu) jsme vyrazili na trek na kopec. Na horu jsme šli asi 45 minut a byla to paráda. Konečně jsme chodili i mezi ovečkami.
Mě osobně se tady strašně líbí ta rozmanitost…….. jste na pláží a metr za vámi je hora, všechno je zde zelený a pasou se na ní ovečky.
Peťka zůstala sama v kempu, chtěla jít do MC na net a nabít si nějaké elektrické spotřebiče. Vše tady nabíjíme v kuchyňce a musíme u toho sedět a hlídat to.
Když jsme se vrátili, seděla s naším dalším kamarádem z kempu Honzou a jedním dalším neznámím Novozélanďanem a klábosili anglicky 4 dny a už se stihla seznámit. Hned jsme se přidali, abychom také něco pochytili a večer jsme strávili všichni pohromadě u piva s angličtinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu