čtvrtek 5. dubna 2012

Cesta do Te Puke

Do Te Puke jsme zdárně dojeli po 5 hodinách jízdy i s přestávkami. Jízdu jsme si užívali, kochali jsme se nádhernou krajinou. Byli jsme všichni okouzlení tak různorodou vegetací, kterou jsme v životě neviděli. Je tu ještě krásnější než se píše a než si dokážete představit. Ještě před Te Puke jsme odbočili na Papamoa Beach. Vyjeli jsme na vyhlídku a nestačili koukat, prostě nádhera. Oceán je tu nepopsatelně jiný, masivní a rozbouřený, byli ohromný vlny. Kačka k moři utíkala s takovou rychlostí a nedočkavostí až ji jedna vlna- velká jako panelák spláchla (oblečení suší doteď). Peťka s náma jezdí na posteli v zadní části auta a jako uprchlík se schovává pod spacákem, máme strach z kontroly policie, pokud by nás chytli, dostaneme pokutu 200 NZD. Ale kamarádi češi nás ujistili, že pokud nebudeme překračovat rychlost, nikdo nás stavět nebude. Dáda zvládá již jízdu v levém pruhu a začínáme si na to pomalu všichni zvykat. Klima tady v Bay of Plenty je teplejší, svítí nám tady sluníčko a chodíme jen v tričku a žabkách.





Kolem 17 jsme přijeli do Te Puke a začali se porozhlížet, kde se usadíme na následující noc. Vyhlídli jsme si kemp Holiday park, kde jsme taky nakonec ulehli a strávili tak první noc v Hugovi a Peťka poprvé ve svém novém nice stanu. Než jsme ulehli, prošli jsme si městečko a zajeli se podívat na okolní sady. Když jsme viděli výšku v jaké roste kiwi zhostila se v nás obava jak to budeme zvládat. Po návratu do kempu jsme si uvařili na našem novém vařiči. Podávalo se hovězí s těstovinami. Peťka zavolala Jessimu kvůli práci a domluvili se ať nám radši napíše. Dostali jsme odpověď kde se druhý den sejdeme a tak vznikl nový rekord a my po třech dnech na NZ šli do práce.

1 komentář:

  1. Ahojky, to je nádhera!!!Úplně úžasný! Tak hodně foťte, i sady, jak pracujete, bydlíte, auťák...lidi, prostě úúúúplně všechno!
    A pořádně si to užívejte! Já asi emigruju za Váma a už se sem nevrátím nikdy...:-D

    OdpovědětVymazat

Diskuse

Archiv blogu