pondělí 16. dubna 2012

Zasloužený den odpočinku 16.04.

Sbírali jsme teď 3 dny v kuse a včera jsme si dost mákli, jelikož sezóna se začíná pomalu ale jistě rozjíždět, trhali jsme od devíti do šesti v kuse zelené a můžeme vám říct, že to se fáááákt nedá, masakr a tak nás čekal dnešek zaslouženého volna a odpočinku. Vyrazili jsme proto na nákup a na net, abychom se moli alespoň na chvilinku spojit a odpovědět Vám na vaše otázky :-)
Takže k cenám: Bydlíme v kempu, který je snad nejlevnější v okolí, ale máme to tam moc rádi. Pro jednoho na týden platíme 50 NZD, je to za stan nebo za auto, takže my s Davidem platíme týdně 100NZD. Počítáme s tím, že až se hodně ochladí, pronajmeme si tam chatičku, ta nás vyjde na 180 NZD pro 4 lidi, ale je to hodně skromný, malý, ale bude teplo....
Jinak potraviny jsou tu dost drahý, hodně šětříme a máme docela i hlad :-) ale nakupujeme potraviny kvalitní, nechceme se tady odrovnat.
Jestli to chcete dopodrobna tak zkusím hodit něco třeba: mléko 5 NZD 2 l, vajíčka 5 NZD 6 kusů, toustovej chleba 3,19 NZD ve slevě, maso hovězí mleté 7 NZD půl kg myslím :-), jogurt 4,19 NZD velkej kg, tuňák v plechovce jeden 3 NZD, ceny jsou tu jak u čeho, myslím, že nejlevnější je tu rýže a těstoviny, jeden pytlík stojí 1 NZD, jinak banány 2 NZD kg, jablka 3 NZD kg, paprika jedna 1,50 NZD :-) tak snad to prozatím stačí.
Jinak potraviny jsou tu hodně kvalitní a žijí tady odost zdravěji než u nás, klobásky a salámky tady opravdu nemají :-) nejsou tady ani žádné uzeniny jako u nás, kde by se mohli nakoupit, žádný Novák atd. Jedí tu hodně sýry, maso, zeleninu.
Co se týče ještě našeho kempu, jsme v něm spokojený, tady jsou všichni moc milí, vaříme společně v kuchiňce třeba s Mexičanama, Španělama, Chilanama. I na sadu jsme se dost se všema s přátelili a v řádku anglicky konverzujeme, ikdyž někdy je to dost vtipný.
Jak jste psali, že si asi vyděláme dost, nenechte se mílit :-) práce je to náročná, ale málo placená, jsme ale rádi, že ji máme. Není ještě hlavní sezóna, vše je tu díky studenému létu dost zpožděné, po včerejšku jsme ale mohli posoudit jak to asi bude probýhat. Do včerejška jsme zbírali třeba jen 5, 6 hodin a poté již nebylo co, nebylo dozrále, a hlavně jsme ještě nebyli dost namakaný. Včera jsme nastopili po skupině po 10 lidí, samí češi, myslím si, že tato skupina bude pikat do konce sezóny, už hodně lidí odpadlo a my jediní jsme vydrželi. Pracovali jsme opravdu v tempu a natrhali jsme 113 binů, tedy 37 vláčků po třech, náš rekord. Za každý byn dostaneme 10,50 NZD a poté se to rozdělí mezi 10 lidí. Takže za ten jeden den si vyděláme okolo 100 NZD, kdyby jsme takhle trhali celej týden tak by to bylo fajn, až se rozjede sezóna asi to tak i bude, ale zatím nevíme kolik si vyděláme za měsíc a hlavně pikání zelenýho se nedá vydržet celý týden. Zítra si možná odpočineme na zlatém, to je pohoda, za hodně pěněz. Za 4 h máme 50 NZD.
Jinak teploty přes den jsou pro mě příjemný, okolo 25, na podzim jsou parádní, na koupání není, ale chodím v žabkách. Přes noc je to krapet horší, večer kolem šesté vytahuju péřovku :-) , všichni mě znáte, a kolem 8.h zalézáme do auta. Večer bylo nejméně 6C nad nulou. Peťce a Dádovi bylo už hodně zima, Peťka si koupila již dvě deky, můj spacák ale pořád hřeje a mě ani jednou zima v noci nebyla, všem doporučuji Lafumu.
V Bay of Plenty plánujeme být ještě 2 měsíce než to tady všechno otrháme a pak pojedeme na Jížní ostrov na vinice.
Mějte se krásně a pište, všechny moc zdravíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Diskuse

Archiv blogu